Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева ще се готви с полякинята Агниешка Виешчак за олимпиадата в Лондон. На последните игри в Пекин българката стана втора, а съперничката - трета. Сега обаче Агниешка не успя да спечели виза и Полша няма да има представителка в кат. до 72 кг, но Виешчак реши да помогне на Станка в подготовката.
Преди световното в Истанбул през 2011-а двете също тренираха заедно, а жребият отреди да се срещнат още в първия кръг. Тогава битката бе спечелена от българката.

В момента се водят преговори и с друга именита състезателка в тежка категория да дойде на лагер у нас - рускинята Светлана Саенко, която вече се състезава за Молдова. На последния турнир в Испания миналата седмица двете имаха сблъсък още в първия кръг, спечелен от Станка.

Полякинята ще остане в България до 27 юли, а на 3-ти националите се прибират в София, след което ще отпътуват за Лондон.
"Радослав Великов все още чувства болки в ръцете, но гледаме да не обръщаме внимание - каза старши треньорът Симеон Щерев. - Просто защото няма с кого да го заменим."