"Разочароващо, слабо представяне. С изключение на Елис Гури, всички останали бяха много подготвени - каза Стоян Добрев, помощник-треньор на националния отбор по класическа борба при пристигане на летище София. - Съжалявам за Иво Ангелов, той даде всичко от себе си. Другите момчета направиха нелепи грешки, които са неподустими за голямо първенство, но и са плод на младостта им. Съжалявам много, защото не успяхме да реализираме този огромен труд."

Наставникът изрази и огромното си разочаворание от представянето на Елис Гури, световен шампион през 2011-а.
"Понякога не можеш да се пребориш с човека - сподели той. - След големия успех, който постигна, той тръгна в по-различна посока и ние не можем да му наложим начин на живот. Имаше много накъсана подготовка, беше на приливи и отливи, непрестанно контузен, защото не се готвеше системно. Ако се готвеше както миналата година щеше да стане олимпийски шампион."

Добрев призна, че за момента не е ясно неговото и на Братан Ценов бъдеще и дали ще останат треньори на националния тим.
"От това зависеше съдбата ни и сега не знам как ще продължим - каза треньорът - Имахме две решаващи първенства, от които се върнахме без медал, и това е едно от тях. Имахме големи очаквания, но фактите са други. Не може с шестима бореца да покорим целия свят. Ще си извадим поуките. Грешките обикновено дават вярна посока да се тръгне напред. Не се знае дали тези момчета ще останат в борбата, защото е много трудно да ги задържим. В момента има 2-3 млади момчета, които идват отдолу. И ако не им се осигурят финансови възможности ще ги загубим. Това е нещо, което не зависи нито от мен, нито от Братан (б.р. Братан Ценов, старши треньор)."

На летище София Иво Ангелов бе посрещнат от съпругата си Вени. Националът ни също бе разочарован от представянето си, но още не е загубил олимпийската си мечта да спечели медал от игрите.
Все пак Ангелов обяви, че ще си почине добре преди да продължи отново с тренировките.

"Треньорите ни създадоха много добри условия на подготовка, сам съм си виновен за загубата - призна Иво. - Дадох всичко от себе си, не само на тепиха, но и по време на тренировъчния процес. От тази гледна точка съм спокоен, че съм дал всичко от себе си, но понякога просто не се получава. Не е липса на добра подготовка, но в спорта е така губиш-печелиш. Не съм спал от дни, постоянно мисля за това..."