Двукратната олимпийска вицешампионка Станка Златева бе избрана за 9-ти път за спортист на месеца в анкетата на пресклуб "България".

Националката е № 1 на август, като събра гласовете на 14 редакции. Нейн подгласник е Тервел Пулев, бронзов олимпийски медалист по бокс.

"Чувствам се добре след операцията на коляното и се възстановявам нормално - заяви тя. - Във вторник ще ми махнат конците и мога да започна леки тренировки, но това ще бъде част от така наречената активна почивка. Така че ще тренирам, за да поддържам спортна форма. След като се възстановя напълно моят треньор Симеон Щерев и федерацията ще решат на кои турнири да участвам. Това зависи от тях."

"Ще направим така, че ако можем да запазим Станка и за следващата олимпиада", заяви Валентин Савов, генерален секретар на БФ Борба.

Той уточни, че федерацията предстои да мине на отчет пред спортното министерство, а след това ще има и заседание на Управителния съвет на БФ Борба. Именно там ще се вземат решения в каква посока да продължи работата на треньорските щабове и на отборите.

По-късно днес започва световното първенство по борба за жени, като Златева посочи за фаворитка за спечелването на титлата в нейната категория до 72 кг - рускинята Екатерина Букина.