На шампионата на континента за кадети в Черна гора, националите приключиха с 6 медала, като титла взе Евгени Генчев (100 кг) в класическия стил, а в свободния Микяй Наим (50), Евгени Русев (69) и Ведат Исмаил (85) се отчетоха с бронз.
При кадетките Фатме Мандева (38) и Мария Мадинска (40) също взеха бронзови отличия.

Ето какво споделиха треньорите за представянето на отборите.
Тодор Кънев, кадетки
"Очаквах повече от Миглена Селишка, която остана пети. Но преди шампионата сваляше килограми, влезе в състезанието отпаднала и силите й сякаш недостигнаха. Развитие имат и новите попълнения в отбора - Биляна Дудова и особено Александра Кашинова, която идва от "Рилски спортист", където е застъпена класическата борба. Но показва добра работа с крака и в защита. И двете останаха пети, но за следващото първенство ще са натрупали още опит и дано да е по-успешно за тях. На световното няма да сме с пълен състав, защото не съм доволен от представянето. Така няма да имаме представителки в кат. до 46, до 49 и до 56 кг."

Христо Филчев, класически стил
"Имаше деца, за които това беше първо голямо състезание и сякаш не успяха да перодолеят психологическата бариера и съответно да покажат най-доброто от себе си. А шампионът Евгени Генчев, когато видях жребия си казах: Не може да бъде по-тежък. А след като в първата среща победи силния арменец, който беше с една глава по-висок от нашето момче вече го виждах със златния медал. После надви здравия турчин, а руснака направо нямаше сили и му падна в краката. На финала събрина си го би, като "за закуска". За световното се връща Нестор Несторов, когото виждах сигурен медалист на европейското, но имаше малшанса да се контузи."

Кирил Вътев, свободен стил
"Момчетата, които спечелиха бронзовите медали - Микяй Наим (50), Евгени Русев (69) и Ведат Исмаил (85) се бориха добре, не се огънаха. И тримата имат страхотно развитие. Микяй специално го виждам медалист от олимпийските младежки игри догодина, както и европейски шампион. Ведат показа, че му трябва допълнителна мотивация, за да покаже най-доброто от себе си. Евелин пък за медала направо отнесе латвийския си съперник, когото много трудно би на финала на турнира "Динко Петров" в Стара Загора преди това. И ако трябва да характеризирам останалите с една дума ще кажа: Мустафа Мустафов (42) - беше по-лек от съперниците си и те то превъзхождаха физически, Саркан Али (46) - беше много добре подготвен, но показа неувереност при първото си участие на голямо първенство, Димитър Иванов (54) - остана пети, но и двете срещи, които загуби, се бори много активно. А съперниците му го превъзхождаха по възраст, съответно бяха и по-опитни. Много висока оценка му давам за представянето, Михаил Георгиев (58) - той е последна година при кадетите. Проблемът при него е, че не си сваля правилно килограмите. Една седмица преди състезанието държи един килограм под категорията си. Липсваше му взривност, бързина... Не можа да покаже на какво е способен, Въльо Стойков (63) - на четвъртфинала с руснака резултатът беше 3:3, като той беше взел последната точка, и ако мачът бе свършил спокойно си взимаше срещата. Но той тръгна да атакува, да търси победа. Поведе с 4:3. В един момент не можеше да повярва, че ще бие руснака и така падна с 6:4. Страхотно израстване виждам и в него. Мариан Ганев (76) - за съжаление той все още няма психика за голямо състезание. На вътрешни първенства става шампион, но навън има проблем. Радомир Атанасов (100) - при него е същото. Най-добрият е в България, но навън му липсва самочувствие.