13-08-2013
Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева се срещна с шефа на световната борба Ненад Лалович (Сърбия), който беше придружаван от президента на Европейската централа Цено Ценов и председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов.

„Сигурна съм, че борбата ще остане в програмата на Олимпийските игри. - каза министър Георгиева. - Тези временни сътресения ще бъдат преодолени по време на сесията на МОК на 8 септември в Буенос Айрес, когато ще бъде самото гласуване. Вие, като президент и вашите колеги от Бюрото на ФИЛА, направихте невъзможното в кратки срокове да промените една затворена система, наследена от предишното ръководство. Авторитетът на този древен спорт е и си остава един от най-високите в съвременния спорт."

Президентът на ФИЛА благодари за пожеланията на българския спортен министър:

„Благодаря за подкрепата, която вие лично и ръководеното от вас министерство давате на нашия спорт - заяви Лалович.-  Самото домакинство на този световен шампионат е доказателство за това. Това е нашият „Рубикон" преди гласуването в аржентинската столица през септември. Тук ще експериментираме с новите правила и съм сигурен, че те ще направят нашия спорт по-атрактивен и по-интересен за зрителите."

Лалович връчи на министър Георгиева почетен плакет на ФИЛА, а тя върна жеста като го удостои с такъв на спортното министерство. 
 
Министър Георгиева ще открие световното първенство по броба за юноши и девойки днес в 18 часа в „Арена Армеец".

Преди това Лалович имаше среща с зам.-министъра на спорта Йордан Йовчев.