Лагер за талантиЕлитните ни борци ще направят открита тренировка с най-малките състезатели на 28 май, неделя, от 9 часа в зала "Диана" в столицата.

Инициативата е част от програмата на лагера за таланти "Тренирай с шампионите", организиран от клуб "Симеон Щерев-Левски" и Радослав Великов, бронзов олимпийски медалист и №1 в света.

На заниманията в неделя ще бъдат част най-добрите ни състезатели в момента - бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова, Георги Вангелов, пети на олимпиадата Токио 2020, Микяй Наим, носител на златния пояс "Дан Колов"....

Лагерът ще започне още на 26 май, петък, с откриване в 16 ч, на което ще присъстват редица именити наши спортисти - президентът на федерацията Христо Маринов, който е и све11 velikov1товен и европейски шампион, златните олимпийските медалисти Петър Киров, Георги Мърков, Валентин Райчев, Армен Назарян, Кирил Терзиев, трети на олимпиадата Пекин 2008, световните и европейски шампиони Серафим Бързаков, Николай Гергов, Иво Ангелов и Михаил Ганев, Рахмат Сукра, както и дългогодишният международен съдия по борба Янчо Костадинов.

А от 17,30 ч ще има тренировки, водени от Радослав Великов.


В следващите два дни до 28 май също ще има занимания. В събота от 15 часа младите таланти ще се срещнат с двукратния олимпийски шампион Петър Киров, както и с доц. Рашо Макавеев, ръководител на катедра "Борба и джудо" в Националната спортна академия.

В лагера за таланти участие ще вземат деца до 13-годишна възраст. До момента са заявени близо 100 малчугани от цяла страна.

"Иска ми се с тази инициатива младите състезатели да получат вдъхновени и мотивация от българските шампиони - казва Радослав Великов, бронзов олимпийски медалисти и №1 в света от Гуанджоу 2006. - Да заобичат още повече борбата и с уверени стъпки да вървят напред в постигането на целите си, защото невъзможни неща няма, стига да го искаш много."
11 velikov2