Едмонд Назарян copy copyЕдмонд Назарян и Мими Христова бяха избрани за най-добри спортисти, съответно при мъжете и жените на Обединен спортен клуб ЦСКА за 2023 година.

През изминалия сезон Назарян покори за втори път европейския връх в класическата борба, а Мими Христова също стана №1 в Европа за втори път и стана трета в света. 

Назарян получи наградата си от своя именит баща Армен Назарян на церемония във Военния клуб. 

“Горд съм за това признание, но имам едно лошо чувство, което ми остана от миналата година, тъй като не успях да взема олимпийска квота - каза Назарян пред "Спортал". - Ще дам всичко от себе си тази година да мога да махна това чувство, което ми е като болка. Дадох всичко от себе си, но всеки спортист има моменти, в които не е в пика си и не му е времето. Този момент идва. Тази година ще вложа всичко, за да спечеля олимпийска квота и да взема медал от игрите в Париж.”

Христова пропусна тържеството, тъй като е на лагер с отбора, нейната награда получи личният йЦСКА3 copy треньор Петър Касабов, връчена му от Георги Янчев, европейски шампион. 

Петър Касабов Георги ЯнчевЗа комплексни победители също бяха обявени два тима - по борба, и този на волейболистките, които станаха втори в Националната лига. 

В категорията "Отбор на годината" също бяха отличени два тима - на волейболистките и на футболния състав, завършил на втора позиция в Първа лига.

На церемонията присъства спортният министър Димитър Илиев, а поздравителен адрес имаше от президента на републиката Румен Радев. 

По традиция на събитието присъстваха редица легенди на "червения" клуб, бивши и настоящи състезатели и треньори по всички видове спорт от различни поколения.