Евелина Николова Почетен гражданин1Евелина Николова получи поредно признание. Бронзовата олимпийска медалистка е удостоена със званието почетен гражданин на Кюстендил. Отличието й бе връчено от кмета инж. Огнян Атанасов и Димитър Велинов, председател на общинския съвет, по време на днешната сесия.

 

Успешната кариера на Евелина минава и през школата на Кюстендил. Тя е завършила спортното училище и на два пъти е обявявана за спортист №1 на града.

 

Гражданската инициатива по удостояването й стартира още през месец декември. Тогава тя бе подета от международния съдия Каролина Грозданова и подкрепена от

цялата спортна общественост в града.Евелина Николова Каролина Грозданова почетен гражданин

.

За Евелина това е трето подобно признание. Тя е почетен гражданин също на родния си Петрич, както и на Созопол, за чийто клуб „Ангел Гочев“ се състезава и в момента.

 

Евелина Николова Почетен гражданинВ кариерата си досега една от най-добрите ни състезателки е спечелила 10 медала от големи първенства, а в момента се подготвя за следващото голямо препятствие – олимпийските квалификации.

Преди това българската публика ще я види на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в столичната зала „Асикс Арена“ (7-10 март).